Danas smo zaprimili vijest kako se u obitelji Maria Rotima (1982.) i Ivane Bazijanac rodila kćer Nea. Mario potječe iz ramske linije Rotima, a nastanjen je u Virovitici. Nea je drugo dijete u ovoj obitelji. Obitelji čestitamo, nek je sretno i blagoslovljeno! Zahvaljujemo i sestri Anđelini koja nam je i javila ovu, za sve nas, veselu vijest.

Nakon dužeg vremena zaprimili smo informaciju kako su se Rotimi "pojačali" za još jednog člana. Naime, u obitelji Maria Rotima (1982.) i Ivane Bazijanac rodila se Nea. Mario potječe iz Ramske linije Rotima, a nastanjen je u Virovitici. Obitelji je ovo drugo dijete. Roditeljima i rodbini čestitamo! Zahvaljujemo i sestri Anđelini koja nam je javila ovu, za sve nas, veselu vijest. Obitelji i maloj Nei nek je sretno i blagoslovljeno! 

Tijekom kolovoza 2010. posjetili smo Milenka Čuljka zvanog Mileni i njegovu suprugu Zdravku Rotim (1934.) u Gornjem Gracu. Naime, spomenuti supružnici poznaju veliki broj naših prezimenjaka ali i brojne druge povijesne činjenice, dogodovštine i zbivanja u Gornjem Gracu, posebice događanja vezanja za članove obitelji Rotim. To je i razumljivo jer su odrasli u tom ozračju i među tim ljudima, a pored toga jedni su od rijetkih koji dobro pamte i najsitnije detalje.

Opširnije:Došli po podatke a dobili zeca!

Pošto smo veliki broj podataka o članovima obitelji Rotim dobili zahvaljujući „surfanju" po internetu nije ni čudo što smo prilikom jedne takve pretrage naišli na tvrtku ROTIM koja izrađuje kovane ograde na području Slovenije. Provjeravajući našu bazu podataka nismo nikako mogli zaključiti koji se to naš prezimenjak otisnuo u Sloveniju gdje je otvorio privatni obrt. Nakon nekog vremena odlučismo ga kontaktirati i uskoro dobismo zanimljiv odgovor:

Opširnije:ROTIM - Stortive trgovine na debelo

Prilikom prikupljanja podataka najvećih poteškoća imali smo sa našim prezimenjacima koji su rođeni ili koji su odrasli u inozemstvu. Tako nam pojedini nisu željeli dati osobne podatke a veliki dio njih uopće nije odgovarao na primljene poruke. Puno energije utrošili smo i na evidentiranje Joa Rotima za kojeg smo znali da se nalazi u Australiji jer smo na internetu pronašli naziv tvrtke FRANKLIN ROTIM ARCHITECTS sa sjedištem u Queenslandu u Australiji, a čiji je on suvlasnik.

Opširnije:Misteriozni Joe

www.foto55.com