Kao što je to bilo i planirano članovi Udruge građana „Rotim“ organizirali su posjet Nevesinju povodom blagdana Velika Gospa. Nakon sudjelovanja na sv. misi na kojoj je nakon 24 godine upriličen sakrament potvrde tj. obred svete krizme veliki broj naših prezimenjaka uputio se na pučku veselicu u selo Srednja Voda kod Nevesinja, gdje su nekada živjeli Rotimi.

Spomenutoj veselici bili su nazočni Rotimi koji inače potječu iz sela Srednja Voda te njihova mnogobrojna rodbina, prijatelji i poznanici kao i naši prezimenjaci iz Mostara, Doljana i Širokog Brijega. Druženje i veselje potrajalo je do kasnih večernjih sati, a zbog predivnog prirodnog ambijenta i ugodnog sunčanog dana ugođaj je bio više nego jedinstven. Za prijam članova Udruge „Rotim“ pobrinuo se Mario (Ante) Rotim koji je bio naš domaćin te mu se u ime Udruge ovim putem još jednom srdačno zahvaljujemo. Pošto je druženje Rotima proteklo u ugodnom ozračju u narednom periodu planirano je novo okupljanje članova Udruge na nekoj drugoj od brojnih destinacija gdje su nekad obitavali naši prezimenjaci.

alt  alt