Franko Rotim rođen je 13.08.1939. godine u Carevu Selu (Delčevo, Makedonija), od oca Mirka i majke Franice rođ. Šimunović. Otac Franka Rotima rođen je u Gornjem Gracu a majka u mjestu Blato na Korčuli. Nakon što je otac Mirko nastradao u ratnom vihoru Franko je imao dosta teško djetinstvo. Međutim, Franko nije posustajao već se svjestan svojih predispozicija neprestano školuje što, između ostalog, rezultira činjenicom da završava dva doktorata.

Doktorat tehničkih znanosti iz područja strojarstva završava na Fakultetu za vozila i radne strojeve Tehničkog sveučilišta u Varšavi 1977. godine dok doktorat tehničkih znanosti iz područja prometnog inženjerstva završava na Fakultetu prometnih inženjera u Budimpešti 1978. godine. Najveće priznanje postiže stjecanjem titule AKADEMIKA zbog čega je Franko Rotim kao ekspert za promet i tehniku priznat ne samo u Hrvatskoj već i u inozemstvu. Autor je devet monografija i knjiga te dobitnik trinaest inozemnih plaketa, medalja i različitih odličja. Godine 1997. odlikovan je i odličjem Reda hrvatskog pletera. Za istaknuti je datum 17. ožujka 1999. godine kada je Franko Rotim bio u Vatikanu na prijemu kod Svetog oca pape Ivana II. Zbog velikih zasluga u promicanju prezimena Rotim Udruga građana „Rotim“ proglasila ga je za svoga počasnog člana.

alt   alt