I napokon je došao i taj dan. Knjiga je danas otišla u tiskaru. Nema više provjeravanja podataka, nema više ispravki ni dopuna, nema više ažuriranja spiska donatora...Tko je sudjelovao, tko je dostavio biografiju, tko je što napisao - sad je sve gotovo. Ostaje nam još da čekamo da nas nazovu iz tiskare i kažu dođite po knjigu-gotova je! Valjda neće biti nekih nepredviđenih okolnosti. Iduća obavijest na ovim stranicama biti  će naslova: Knjiga "Rotimi kroz 300 godina svoga postojanja" izašla iz tiska. Potom zovemo donatore u Hercegovini da dođu preuzeti svoj besplatan primjerak odnosno primjerke knjige. Ovi što su malo dalje, donatori po Zagrebu i u inozemstvu malo će pak pričekati. Ali nećemo ni njih ostaviti dugo da čekaju, javiti ćemo im se tjedan-dva dana nakon što knjiga izađe iz tiska gdje i kako da preuzmu svoje knjige. Ostali pak neka malo pričekaju dok izorganiziramo prodaju knjige u jednoj knjižnici u Mostaru. Naime, knjiga će se prodavati u knjižnici i sav profit ide na račun Udruge građana "Rotim" jer je knjiga vlasništvo udruge. Autori će dakako dobiti određen broj primjeraka knjige, ali ne u tolikoj mjeri da će je moći prodavati. Dakle, knjiga će se moći nabaviti u knjižnici u Mostaru (javiti ćemo kojoj) i vjerojatno kod jednog ili dvojice većih donatora u Zagrebu (opet ako oni budu voljni da se time bave - vidjeti ćemo i javiti ćemo naknadno). A sada donosimo jedinstven, objedinjeni popis svih onih koji su novčanim prilogom omogućili tiskanje knjige o Rotimima i time osigurali svoje besplatne primjerke.

Don Ante (Šimun) Rotim 400 euro

Javnobilježnički ured "Rotim" 300  euro + 535 KM