Nakon duže vremena objavljujemo novu vijest na stranicama naše udruge. Naime, svjetlo dana ugledao je novi Rotim. Riječ je o prvom djetetu u obitelji Gorana Rotima i Antonije rođ. Korać. U mostarskoj bolnici 06.06.2016. godine rodio se njihov sin Ante koji je svojim rođenjem "pojačao" doljansku liniju Rotima. Inače, Goran Rotim je rođen 1991. godine u obitelji Žarka Rotima i Milke Ripić iz Tošćanice (župa Prozor), a danas sa svojom suprugom Antonijom živi na području Čitluka. Mladencima čestitamo!!!

Druga vijest koja je također pozitivna jeste da su poduzeti konkretni koraci na pripremi knjige za tiskanje. Bili smo u tiskari i učinili prvi kontakt te ćemo vas o svim novostima informirati putem ove stranice. Trenutno se tekst nalazi u lektora i kada se lektorira ide na prijelom i pripremu za tisak. Kojim će se tempom i brzinom sve odvijati ne znamo ali plan nam je pod svaku cijenu knjigu tiskati ove godine. Dinamika kojom težimo jeste da knjiga bude gotova do početka kolovoza ove godine kako bi se njena promocija uz cjelodnevnu veselicu održala u Doljanima. Hoćemo li to i ostvariti do kolovoza vidjeti ćemo jer još nisu prikupljena sva novčana sredstva te slijede godišnji odmori što eventualno može usporiti cijelu stvar. Točan iznos troškova tiskanja knjige koja će biti s tvrdim koricama, šivanih stranica, sa slikama u boji znati će se tek nakon završenog prijeloma ali ćemo za koji dan dobiti "grubi predračun" o čemu ćemo vas informirati. 

I na koncu jedna žalosna vijest. Dana 04.06. u 81. godini preminuo je Miljenko Čuljak zvani Mileni (rođen 1935. godine). Spomenuti Miljenko Čuljak je zajedno sa svojom suprugom Zdravkom rođ. Rotim autorima pružio određene informacije i predočio svoja sjećanja o Gornjem Gracu i Rotimima s ovog područja, a što smo uvrstili u određena poglavlja buduće knjige. Sprovod će se održati 07.06. u 17 i 30 sati na Novogradačkom groblju, Gornji Gradac-Polje. Počivao u miru Božjem.

Ante (Goran) Rotim-foto Ante_Goran

www.foto55.com