Upravo je jučer brojčanik posjeta i pregleda članaka na našoj web stranici prešao brojku od 100000. Nije mala brojka i nije malo "klikova", što znači da se naša stranica posjećuje i da se objavljene informacije čitaju. Do svih informacija uglavnom dolazimo sami (nas nekoliko) jer kao što je već poznato, naši prezimenjaci nemaju baš naviku da nam jave kada se netko oženi ili uda, kada dođu prinove ili ne daj Bože kada se desi kakav smrtni slučaj. A cilj ove stranice upravo je da nas informira, ne samo o tim faktografskim činjenicama (natalitet/mortalitet) već da okupi sve Rotime, ali i ostale znatiželjnike koji su voljni da nam prenesu zanimljivu informaciju iz života nekog našeg prezimenjaka.

Primjerice da je netko završio studij, da se zaposlio, da je netko dobio neko priznanje i slične vijesti koje su bitne ili manje bitne za objavljivanje. Dakle, na našim stranicama možemo objavljivati i neke događaje ili doživljaje, zgode i nezgode naših starih, a koje su još uvijek ostale žive u sjećanjima. Razumljivo da mi sebi dajemo za pravo da selektiramo pristigle materijale i da razlučimo što je vrijedno i zanimljivo za objavljivanje na web stranici udruge. Stoga od ovog trenutka napominjeno da svi vi koji imate nešto zanimljivo iz života nekog ili neke loze Rotima da nam se javite na mail udruge s odgovarajućim člankom koji ćemo mi prilagoditi za objavljivanje na našoj stranici. Posebno bi nam bilo drago da se u tom kontekstu javi netko od Rotima koji trenutno obitavaju na području Vojvodine jer o njima i njihovom načinu života, statusu i običajima imamo malo dostupnih informacija.

Poduprite rad udruge i zanimljivost naše web stranice prigodnim člankom o nekom vašem pretku ili potomku, događaju ili doživljaju iz njegovog života!