Kao i prijašnjih godina ramski Rotimi su se okupili u Šerovini prve subote iza blagdana Velike Gospe. Predstavnici naše udruge ove godine nisu nazočili susretu u Šerovini ali sudeći po objavljenim fotografijama na facebook profilu našeg Pere Rotima može se vidjeti da je druženje prošlo u ugodnom ozračju.

Iduće godine bliži se 10. obljetnica njihovog okupljanja i mi smo prilični sigurni da ćemo tada upriličiti promociju knjige u ovom kraju. Naime, ramski Rotimi su to zaslužili i mi ćemo se potruditi da ih za desetogodišnju obljetnicu obradujemo knjigom, a to je ujedno poziv svim Rotimima iz ovog kraja da iduće godine obvezno dođu na spomenuto druženje u Šerovini. Kao što je poznato susret svake godine počinje sv. Misom na lokalnom groblju nakon čega slijedi pučka veselica. Ramski Rotimi su za tu prigodu napravili i zidani objekt čime su, osim izgradnje samog mjesta za proslavu pokazali volju te učvrstili svoju želju da će ovakvih susreta biti i dugi niz narednih godina. Ove godine su na lokalnom groblju postavili spomenik žrtvama prethodnih ratova, a na kome se nažalost nalaze imena i velikog broja naših prezimenjaka. Tko zna što su za iduću godinu planirali jer čini se da imaju "junačko" srce iz kojeg se Rama "ne da istjerati".

Kako bi idući susret i 10. godišnjicu druženja u Šerovini na najbolji mogući način obilježili, želja nam je da don Ante održi propovjed na temu rodoslovlja i značaja naših zemaljskih korijena te da naš guslar Pero sroči i uživo otpjeva prigodnu pjesmu na tu temu (što bi pjevao samo Kolindi, može i nama barem jednu). Promocija knjige je predviđena kao "šlag na kraju". Dao dragi Bog da se naše želje i planovi ostvare, a za ovo male šale na kraju neće se valjda naš Pero naljutiti!

www.foto55.com