U nedjelju (09.08.) u Kosnim Lukama (Doljani) organizirano je druženje Rotima. Tom prigodom okupilo se 20-tak naših prezimenjaka koji žive i koji potječu iz Doljana, a čemu su su nazočili i predstavnici naše udruge. Riječ je o prvom druženju ovog karaktera u Doljanima koje će se, prema riječima doljančana, tradicionalno organizirati svake godine druge nedjelje u mjesecu kolovozu.

Okupljanje je počelo u rano jutro, a potrajalo je do kasnih večernjih sati. Najstariji sudionik bio je Mato Rotim (1953.), a najmlađi Mihael Rotim (2012.) koji je neumorno zabavljao okupljeno društvo. Domaćini u Kosnim Lukama bili su Stipo (1955.) i Mirjana (1961.) Rotim koji su se pobrinuli da okupljenima ništa ne nedostaje, na čemu im zahvaljujemo. Moramo istaknuti i zalaganje Ivice (1960.) i Marija (1977.) Rotima koji su se poduzeli oko roštilja i pripreme "janjca", a što je zahtijevalo višesatni angažman, bez kojeg ugođaj ne bi bio potpun. Druženje je iskorišteno i za razgovor oko pojedinih detalja u svezi pripreme knjige, a sve kako bi se cijeli proces ubrzao i što prije okončao. I na koncu sve pohvale na inicijativi te dobroj organizaciji okupljanja i druženja Rotima iz doljanskog kraja. U galeriji možete pogledati neke od fotografija sa spomenutog druženja.