Obavještavamo naše prezimenjake kako je u Mostaru umro Pero Rotim-Blaškić. Pero je rođen 1927. godine u Doljanima, od oca Nikole-Nike Rotima i majke Anice Mijić. U braku sa Janjom rođ. Stipanović dobio je petero djece. Sprovod je 08.02.2017. godine u 13 i 30 na Ilinom groblju u Doljanima.

Počivao u miru!

Opet jedna tužna vijest za Rotime. U subotu, 15.10.2016. godine u Mostaru je u 64. godini života preminula Zdravka Rotim rođ. Marić. Zdravka je bila supruga pokojnog Karla Rotima, a rođena je 1953. godine te je u braku s Karlom imala četvero djece. Ispraćaj je u ponedjeljak, 17.10. u 15.00 sati ispred Gradske mrtvačnice Bijeli Brijeg u Mostaru dok će se pokop obaviti na Rimokatoličkom groblju "RAŠTANI". Obitelji upućujemo sućut ispred udruge građana "Rotim".

Počivala u miru Božjem!

Dana 26.06.2016. godine na Lugu je preminuo Ante Rotim rođen 1931. godine u Šerovini, u obitelji Marka Rotima i Cvite rođene Stojanović. Pokop će se obaviti na mjesnom groblju Lug (općina Prozor-Rama), 27.06. u 18 sati. Pokojni Ante je podigao brojnu obitelj, čak sedam sinova i dvije kćeri. Njegovi potomci danas žive diljem Hercegovine, Hrvatske i Njemačke. U ime Udruge i naših prezimenjaka obitelji upućujemo sućut.

Počivao u miru Božjem!

U srijedu 21.10.2015. godine u 9 sati, nakon duže i teže bolesti u 77. godini života preminula je Ljubica Rotim rođ. Ćubela. Ispraćaj će biti u četvrtak 22.10. u 14 sati ispred mostarske gradske mrtvačnice "Bijeli Brijeg". Pokop će se obaviti u 15 sati u Gornjem Gracu na Novom groblju-"Polje". Ljubica je inače supruga Mirka Rotima (1937.) koji je iz loze Rotima-Ladanovića.

U ime Udruge građana "ROTIM" i u ime naših prezimenjaka obitelji upućujemo iskrenu sućut!

U utorak 28.10.2014. godine nakon kraće bolesti u 86. godini umrla je Ljubica Rotim iz Doljana. Pokopu na groblju "Svetog Ilije" u Doljanima nazočili su, između ostalih, i brojni Rotimi porijeklom iz ovog kraja. Ljubica je u braku s Jurom Rotimom rodila petero djece, sinove Matu i Marinka i kćeri: Maru, Mirjanu i Ankicu. Inače, Marinko Rotim je jedan od aktivnijih članova naše udruge koji najviše djeluje na povezivanju naših prezimenjaka na području Hrvatske. Stoga Marinku i cijeloj obitelji ispred naših prezimenjaka upućujemo sućut!