Malo tko od naših prezimenjaka nije čuo za Gorana Rotima, svima poznatog urednika i voditelja na HRT-u. Goran Rotim rođen je 02.07.1969. godine u Subotici (Vojvodina), od oca Mirka i majke Ane rođ. Sabo. Nakon završene Srednje pedagoške škole upisuje se na Filozofski fakultet u Zagrebu, Odsjek za sociologiju na kojem je diplomirao 1996. godine.

Međutim, većina nas je prvi put za njega čula 1991. godine kada je kao ratni reporter izvještavao o zbivanjima s prve crte bojišnice. U razdoblju od 1994. do 1996. obnaša funkciju urednika i voditelja „Slikom na sliku“, u to doba jedne od najgledanijih emisija na HRT-u zbog čega je Goran postao prepoznatljiv u regiji. U vrlo kratkom periodu napreduje u struci zbog čega u razdoblju 2004.-2007. vrši dužnost zamjenika glavnog urednika Informativnog programa HTV-a čime, između ostalog, postaje suodgovoran za rad 320 novinara, 30-tak tjednih i dnevnih emisija, planiranje i proizvodnju programa, budžetiranje i međunarodnu suradnju. Od 2008. godine komentator je HTV-a te urednik zapaženog vanjskopolitičkog magazina „Paralele“. Dobitnik je mnogih nagrada i priznanja od kojih se posebno izdvajaju dvije nagrade Hrvatskog novinarskog društva „Marija Jurić Zagorka“. Zbog velikih zasluga u promicanju prezimena Rotim Udruga građana „Rotim“ proglasila ga je za svog počasnog člana.

alt  alt